Een permanente boost aan het kunst- en cultuuraanbod

Het was nog nooit zó makkelijk om het kunst- en cultuuraanbod op school te vergroten. Een permanent kunstwerk in de klas zal de fantasie van de leerlingen triggeren en hun nieuwsgierigheid wekken.

Dankzij de doorlopende leerlijn worden leerlingen in het basisonderwijs op een effectieve en eenvoudige manier vertrouwd met een aantal klassieke werken en oude meesters uit de Nederlandse kunstgeschiedenis. Van de jongste kleuters tot het laatste leerjaar! Zonder extra lesdruk!

Geen impact op het reguliere lesprogramma

“Oh nee! Niet wéér een project dat naast het reguliere lesprogramma ingepland moet worden!” We horen het u zeggen. 

Geen zorgen! De Oude Meesters in de Klas-collectie is ontwikkeld in nauwe samenwerking met leerkrachten. Wij wéten dat er buiten het reguliere lesprogramma weinig tijd is voor extra projecten, hoe leuk ze ook zijn. 

Doordat de schilderijen het hele jaar door in het klaslokaal blijven hangen, hoef je als leerkracht geen extra tijd voor Oude Meesters in de Klas in te plannen binnen het reguliere lesprogramma. Misschien komt het schilderij eens terloops ter sprake in het kringgesprek bij de kleuters. Speelt het schilderij een rol in een geschiedenisles over de 17e eeuw. Of is de tekenopdracht een keer ‘maak een stilleven’, met het schilderij als inspirerend voorbeeld.

De aanwezigheid van het kunstwerk in de klas is eigenlijk al voldoende om de fantasie te prikkelen en een blijvende indruk achter te laten op de leerlingen. 

Langetermijninvestering voor vele schoolgeneraties

De Oude Meesters in de Klas-collectie is niet alleen supereffectief, maar ook een goede langetermijninvestering. De panelen hebben een kleurgarantie van tien jaar, maar kunnen veel langer aan de muur van de klas blijven pronken. Zo kunnen vele schoolgeneraties profiteren van deze eenmalige investering in het kunst- en cultuuraanbod.